0
A kicsi gyerekek mellett sokszor egy átlagos hétköznapot is nehéz flottul kivitelezni és sikerélmény, ha este rend, megfürdetett csemeték és finom vacsora várja a ház urát.
Karácsonykor emellett elkezdünk sütögetni, ajándékot készíteni és csomagolni, tökéletesen túlvállalva magunkat, "lesz, ami lesz, csak azért is sikerülni fog!" felkiáltással.
Segítek egy kicsit a készülődésben, hoztam nektek egy saját, új receptet, amit most sütöttünk meg a kislányommal. Jó móka és közös programnak sem utolsó. Ma fogjuk díszítgetni, már ha marad rá idő a festmények, a töltött káposzta, a csomagolás, takarítás és baba dajkálás mellett. :)


Rögtön puha mézeskalács teljes kiőrlésű liszttel, kristálycukor nélkül

30 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg finom liszt
3 tojás
3 dl méz
2 kanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy őrölt fahéj, gyömbér, szegfűszeg)
2 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
25 dkg zsír
3 teáskanál almapüré.

A száraz hozzávalókat és a fűszereket egy nagy keverőtálban összekeverjük.
Egy kis tálkába beletesszük a zsírt és a mézet, meglangyosítjuk vízgőz fölött (vagy a mikróban).
Mehet ez is a nagy keverőtálba, a 3 tojás kíséretében. Ha még ragacsos, adjunk hozzá még egy kis lisztet, míg jól gyúrható nem lesz. Szépen összegyúrjuk, kis cipókat formálunk belőle és fél órára betesszük a hűtőbe. Majd sorban kinyújtjuk, szaggatjuk, 170 fokos sütőben 8-8 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!



Megjegyzés küldése

Dear readers, after reading the Content please ask for advice and to provide constructive feedback Please Write Relevant Comment with Polite Language.Your comments inspired me to continue blogging. Your opinion much more valuable to me. Thank you.

2014. december 22., hétfő

Rögtön puha mézeskalács teljes kiőrlésű liszttel, kristálycukor nélkül

A kicsi gyerekek mellett sokszor egy átlagos hétköznapot is nehéz flottul kivitelezni és sikerélmény, ha este rend, megfürdetett csemeték és finom vacsora várja a ház urát.
Karácsonykor emellett elkezdünk sütögetni, ajándékot készíteni és csomagolni, tökéletesen túlvállalva magunkat, "lesz, ami lesz, csak azért is sikerülni fog!" felkiáltással.
Segítek egy kicsit a készülődésben, hoztam nektek egy saját, új receptet, amit most sütöttünk meg a kislányommal. Jó móka és közös programnak sem utolsó. Ma fogjuk díszítgetni, már ha marad rá idő a festmények, a töltött káposzta, a csomagolás, takarítás és baba dajkálás mellett. :)


Rögtön puha mézeskalács teljes kiőrlésű liszttel, kristálycukor nélkül

30 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg finom liszt
3 tojás
3 dl méz
2 kanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy őrölt fahéj, gyömbér, szegfűszeg)
2 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
25 dkg zsír
3 teáskanál almapüré.

A száraz hozzávalókat és a fűszereket egy nagy keverőtálban összekeverjük.
Egy kis tálkába beletesszük a zsírt és a mézet, meglangyosítjuk vízgőz fölött (vagy a mikróban).
Mehet ez is a nagy keverőtálba, a 3 tojás kíséretében. Ha még ragacsos, adjunk hozzá még egy kis lisztet, míg jól gyúrható nem lesz. Szépen összegyúrjuk, kis cipókat formálunk belőle és fél órára betesszük a hűtőbe. Majd sorban kinyújtjuk, szaggatjuk, 170 fokos sütőben 8-8 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése