0
Rögtön puha mézeskalács 

70 dkg finom liszt 
3 tojás
3 dl méz
3 kanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy őrölt fahéj, gyömbér, szegfűszeg)
2 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
25 dkg zsír
3 kanál almapüré.

A száraz hozzávalókat és a fűszereket egy nagy keverőtálban összekeverjük.
Egy kis tálkába beletesszük a zsírt és a mézet, meglangyosítjuk vízgőz fölött (vagy a mikróban).
Mehet ez is a nagy keverőtálba, a 3 tojás kíséretében. Az almát a végén tegyük bele. Az íze nem vátozik tőle, de puhán tartja majd a süteményt. Ha még ragacsos, adjunk hozzá még egy kis lisztet, míg jól gyúrható nem lesz. Szépen összegyúrjuk, kis cipókat formálunk belőle és fél órára betesszük a hűtőbe. Majd sorban kinyújtjuk, szaggatjuk, 170 fokos sütőben 8-8 percig sütjük.

A díszítés:
2 tojás fehérjét habbá verünk, majd lassanként hozzáadagolunk 40-50 dkg porcukrot. Akkor jó az állaga, ha olyan, mint a sűrű tejföl. Kis zacskóba töltjük, elkötjük a végét, a sarkát lecsippentjük ollóval és lehet is a gyerekekkel alkotni!


Jó étvágyat kívánok hozzá!


Megjegyzés küldése

Dear readers, after reading the Content please ask for advice and to provide constructive feedback Please Write Relevant Comment with Polite Language.Your comments inspired me to continue blogging. Your opinion much more valuable to me. Thank you.

2014. december 24., szerda

Isteni finom mézeskalács könnyen, gyorsan

Rögtön puha mézeskalács 

70 dkg finom liszt 
3 tojás
3 dl méz
3 kanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy őrölt fahéj, gyömbér, szegfűszeg)
2 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
25 dkg zsír
3 kanál almapüré.

A száraz hozzávalókat és a fűszereket egy nagy keverőtálban összekeverjük.
Egy kis tálkába beletesszük a zsírt és a mézet, meglangyosítjuk vízgőz fölött (vagy a mikróban).
Mehet ez is a nagy keverőtálba, a 3 tojás kíséretében. Az almát a végén tegyük bele. Az íze nem vátozik tőle, de puhán tartja majd a süteményt. Ha még ragacsos, adjunk hozzá még egy kis lisztet, míg jól gyúrható nem lesz. Szépen összegyúrjuk, kis cipókat formálunk belőle és fél órára betesszük a hűtőbe. Majd sorban kinyújtjuk, szaggatjuk, 170 fokos sütőben 8-8 percig sütjük.

A díszítés:
2 tojás fehérjét habbá verünk, majd lassanként hozzáadagolunk 40-50 dkg porcukrot. Akkor jó az állaga, ha olyan, mint a sűrű tejföl. Kis zacskóba töltjük, elkötjük a végét, a sarkát lecsippentjük ollóval és lehet is a gyerekekkel alkotni!


Jó étvágyat kívánok hozzá!


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése